Singlereizen Azië

Azië is het grootste continent ter wereld en heeft dus ook een grote verscheidenheid in landen. In veel van deze landen vind je een rijke geschiedenis, diverse culturen en religies, prachtige natuur, mooie stranden en heerlijk eten. Azië is ook een stuk goedkoper dan andere continenten. Daarnaast staat Azië bekend om de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking.

Wanneer je meegaat met een van de singlereizen Azië kun je er in ieder geval zeker van zijn dat je terechtkomt op een bestemming met talloze mogelijkheden voor avontuurlijke en culturele activiteiten. Zo kun je de jungles in, struinen over rijstplantages, genieten op prachtige stranden, vele wilde dieren spotten, natuurwereldwonderen bekijken, mooie wandelingen maken en bijzondere steden bezoeken. En ook is er genoeg mogelijk wat betreft avontuurlijke activiteiten. Zo kun je ziplinen, raften, canyoning of zelfs vulkanen beklimmen. Elk land heeft weer zijn eigen unieke charmes. Denk dus goed na over welke bestemming je het meest aantrekt. Maar niet alleen welke bestemming, denk ook na over wat voor soort programma je aanspreekt en welk type activiteiten. Lees je ook goed in in wat er allemaal inbegrepen is per reisorganisatie.

Singlereizen Azië met Simi Reizen

Wanneer je kiest voor een van de singlereizen Azië met Simi Reizen dan kies je voor een avontuurlijke groepsreis met reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Deze groepsreizen boek je inclusief retourvlucht, accommodatie, lokale gids én een goed gevuld excursiepakket. Een singlereis is erg leuk omdat je de reis echt samen beleeft met leeftijdsgenoten. Daarom kunnen we het programma ook goed afstemmen qua activiteiten en programma’s op jongeren. De meeste mensen reizen alleen en een aantal reizen bijvoorbeeld als koppel of als vrienden die samen besluiten een groepsreis te maken. We zien zelfs dat er tijdens de reizen vaak veel vriendschappen ontstaan.

Al onze singlereizen Azië hebben als doel jou een onvergetelijke vakantie te laten beleven, maar ook om jou kennis te laten maken met een ander land en cultuur. Er zullen in het programma dus ook altijd culturele activiteiten voorkomen. We vertellen je nu graag meer over welke singlereizen Azië Simi Reizen aanbiedt en wat je kunt verwachten van deze reizen.

Singlereizen Azië: Sri Lanka

Sri Lanka ligt ten zuiden van India. Het land staat bekend om de oude beschavingen en de koloniale invloeden. Je vindt er veel traditionele tradities op het gebied van bijvoorbeeld dans, muziek en festivals. De natuur is erg gevarieerd en bestaat uit zowel theevelden en prachtige bergen als nationale parken waar veel wilde dieren voorkomen.

De single reizen van Simi Reizen naar Sri Lanka zijn gevuld met een programma vol avontuurlijke activiteiten. Ook is Sri Lanka een hele goedkope bestemming als niet de goedkoopste. Je gaat verschillende delen van Sri Lanka bezoeken. Je gaat koloniale steden bezoeken zoals Colombo, Kandy en Negombo. Je gaat het UNESCO Werelderfgoed Sigiriya Lion Rock beklimmen en natuurlijk de welbekende treinreis maken van Nanu Oya naar Ella in de authentieke trein van Sri Lanka.

Wanneer kies je voor Sri Lanka? Je kiest voor Sri Lanka als je veel variëteit in het programma wilt en het liefst lekker actief bezig bent op vakantie. Je hebt interesse in het maken van stadstour en wisselt dit graag af met prachtige natuur. Je wilt graag een safari meemaken in Azië en voelt je aangetrokken tot avontuurlijke activiteiten als raften, hiken, surfen en canyoning.

Singlereizen Azië: Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië. Dit land trekt jaarlijks vele reizigers door de rijke geschiedenis, diverse cultuur, prachtige natuur en heerlijke keuken. In Vietnam vind je echt de fijne combinatie van drukte en chaos in de grote steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh-Stad en de rust in de natuur. De locals zijn ook in Vietnam weer heel vriendelijk en gastvrij en daarnaast zal je hier echt gaan genieten van het lekkere eten. Goed om te weten is ook dat het weer in Vietnam heel divers is. Zo is het in het noorden een stuk kouder dan in het zuiden.

De groepsreis Vietnam begint in Hanoi en eindigt in Ho Chi Minh-Stad. Je ontdekt in 15 dagen de diverse hoogtepunten van het land. Zo ga je naar Ha Long Bay, een van de zeven natuurwereldwonderen. Ook ga je een fietstocht maken door Hanoi, raften op de Xia rivier, varen door de Mekong Delta en een bezoek brengen aan de zandduinen van Mui Ne. Uiteraard zal je ook meer leren over de Vietnamoorlog tijdens een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Je gaat tijdens deze rondreis echt kennis maken met de cultuur, geschiedenis en natuur van Vietnam.

Wanneer kies je voor een single reis naar Vietnam? Je kiest voor Vietnam als je geïnteresseerd bent in mooie landschappen maar ook in stad en geschiedenis. Je wilt graag unieke ervaringen meemaken zoals het bijwonen van een dansshow, een roeiboot tocht en slapen in lokale homestays.

Singlereizen Azië: Thailand

Thailand is toch wel het meest bezochte land in Zuidoost-Azië. Dit komt doordat Thailand het allemaal heeft. Je vindt er prachtige natuur, cultuur en geschiedenis. Daarnaast heeft Thailand natuurlijk de wereldstad Bangkok, prachtige stranden en veel mogelijkheden voor het echte vakantiegevoel. Maar ook kun je er goed uitgaan en zijn er veel opties voor vermaak. Ook wat betreft geschiedenis en culturele activiteiten zit je in Thailand goed. Boeddhisme speelt een grote rol in het land en daarom vind je er ook vele tempels waarvan je er veel kunt bezoeken. Thailand heeft het dus echt allemaal. 

De singlereis Thailand begint in Bangkok. Daarna ga je het bekende tempelcomplex Ayuthaya bezoeken en reis je door naar Chiang Mai. Je gaat overnachten bij locals in de jungle en avontuurlijke activiteiten zoals raften en ziplinen ondernemen. Maar ook heb je tijd om heerlijk te relaxen op Phuket.

Wanneer kies je voor Thailand? Als je het echte chaotische Azië wilt meemaken! Want dit ga je vinden in Thailand. Je vind het niet erg om lange reisafstanden af te leggen om zo veel moois te kunnen zien in korte tijd. Ook spreken activiteiten als tempel bezoeken, raften, kookles en ziplinen je aan.

Singlereizen Azië: Maleisië

Maleisië is een smeltkroes van culturen en dat is ook een van de kenmerken die dit land zo bijzonder maakt. Daardoor is de keuken ook enorm divers. Verschillende etnische groepen leven harmonieus met elkaar samen. Denk bijvoorbeeld aan Maleisiërs, Chinezen, Indiërs, maar ook inheemse bevolkingsgroepen. Maleisië heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers en is het thuis van de ultramoderne stad Kuala Lumpur. 

Tijdens de singlereis Maleisië bezoek je natuurlijk Kuala Lumpur, ga je het regenwoud Taman Negara in, ontdek je de theeplantages van de Cameron Highlands, bezoek je de bijzondere stad Georgetown op het eiland Penang en bezoek je de bekende Batu-grotten.

Je kiest voor Maleisië omdat je graag veel variatie aan natuur wilt meemaken. Je gaat ook graag een aantal dagen een grote stad verkennen en bent geïnteresseerd in culturele activiteiten zoals een ontmoeting met de Orang Asli stam. 

Singlereizen Azië: Bali

Bali is een Indonesisch eiland in Zuidoost-Azië en staat bekend om de ontspannen sfeer. Wil je niet een al te grote cultuurshock dan is Bali de perfecte bestemming voor je. Door de vele toeristen en westerse invloeden voelt het voor veel mensen heel vertrouwd aan. Het is samen met Thailand een van de populairste bestemmingen in Azië onder jongeren. Het eiland is niet groot maar biedt wel veel variatie. Je vindt er ook veel hindoeïstische invloeden en dus staat het eiland vol met prachtige tempels. 

Tijdens de groepsreis Bali ga je ontzettend veel doen. Je brengt een bezoek aan Ubud met het bekende Monkey Forest, gaat naar feesteiland Gili Trawangan, gaat raften, de Batur vulkaan beklimmen en nog veel meer. Je gaat bezoeken aan tempels en stranden afwisselen met populaire attracties zoals de Bali swing en een bezoek aan de rijstvelden. De meeste mensen die meegaan met deze reis zijn jong en daarnaast is de reis vooral populair onder vrouwen.

Wanneer kies je voor Bali? Je wilt mooie tempels, eilanden en rijstvelden zien. Je wilt de mogelijkheid hebben om uit te gaan. Je wilt niet al te veel reistijd en activiteiten als vulkaanbeklimming, een snorkeltour en raften spreken je aan.

Singlereizen Azië: Nepal

Nepal ligt tussen China en India en staat bekend om het Himalaya-gebergte. Veel mensen bezoeken het land vanwege de spiritualiteit of om de klim te maken naar Mount Everest Base Camp. 

De groepsreis Nepal begint in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Je gaat een meerdaagse trekking maken naar Mount Everest Base Camp waarbij je slaapt in traditionele Sherpa-dorpjes. Deze reis is een Simi Special vanwege het unieke karakter van deze reis. 

wanneer kies je voor Nepal? Als je graag wandelt en een mooie meerdaagse trekking wilt maken. Als je helemaal in je element bent in de bergen en de natuur. Als je geen waarde hecht aan luxe en het niet erg vind om in lokale lodges te slapen met weinig faciliteiten. En als je een unieke ervaring van je bucket list wilt afstrepen!

Waarom single reizen Azië met Simi Reizen echt de moeite waard zijn

  1. Azië biedt tal van culturele, avontuurlijke en geschiedenisrijke activiteiten
  2. Singlereizen Azië zijn goedkoper dan reizen naar andere continenten.
  3. Je leert nieuwe mensen kennen
  4. Je maakt de reis met leeftijdsgenoten
  5. Bijna alles is inclusief, je boekt dus echt een totaalpakket!
  6. Je leert de cultuur echt kennen en gaat ook van de gebaande paden af

Dus waar wacht je nog op? Azië is calling you!