Hoeveel is mijn caravan waard?

Het bepalen van de waarde van je caravan kan lastiger zijn dan je denkt. De dagwaarde, oftewel inruilwaarde hangt namelijk af van veel factoren wat de waarde bepaald van jouw caravan. Denk hierbij aan factoren zoals het type caravan, de aanschafprijs, de gebreken, maar ook extra accessoires. In deze blog wordt er meer uitleg gegeven over hoe de dagwaarde van jouw caravan wordt bepaald.  

Type caravan 

Niet elke caravan heeft een hoge waarde. Het ene merk is het andere niet. De waarde van jouw caravan hangt af van het merk, model en het bouwjaar. Net als kleding wordt er voor bepaalde merken toch behoorlijk wat meer gevraagd, dan andere merken. Ook is het natuurlijk zo hoe ouder de caravan is hoe goedkoper het wordt. 

Schade en gebreken 

Natuurlijk baal je als je schade hebt, maar al helemaal als ook nog eens de waarde van je caravan hierdoor daalt. Helaas werkt het wel zo. Wanneer je veel schade hebt neemt de dagwaarde van je caravan af. Schade heb je in veel varianten. Denk aan je vakantie in Italië, waarbij je al snel hagelschade kan oplopen. Of misschien wel waterschade door het vele regenen. Buiten dit om kan je ook achterstallig onderhoud hebben, waardoor je waarde ook afneemt.  

Extra accessoires  

De waarde van de caravan kan omhooggaan door extra accessoires die bij de caravan horen of zijn toegevoegd. Dit is bij een auto ook hetzelfde geval. Bij een caravan zijn het alleen nét wat andere accessoires. Heb jij bijvoorbeeld een mover, airco, fietsenrek, vloerverwarming of luifel? Dan kan jouw caravan nog wel eens verschuiven in waarde.  

Vraag en aanbod  

Tot slot is de vraag en aanbod ook van groot belang bij bepaling van de waarde. Is de vraag groter dan het aanbod? Dan kan het zeker zijn dat jouw caravan meer waard is. Ook kan het zijn dat jouw caravan van vroeger, al dus een oud type, meer waard is dan vroeger. Het is weer helemaal een trend, waardoor de waarde oploopt. 

Caravan verkopen? 

Wil jij je caravan verkopen? Bij Wijkopencaravans kan dat! Zij kijken eerlijk en professioneel naar de waarde van je caravan. De factoren zoals hierboven benoemd worden hierbij gebruikt, waardoor je uiteindelijk een juist bod ontvangt over de dagwaarde van jouw caravan. Dat wil toch iedereen?!