Skigebied Alpe d’Huez

Alpe d’Huez is een populair skigebied in de Franse Alpen. Het ligt in het departement Isère, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, en staat bekend om zijn uitgestrekte skiterrein, zonnig weer en levendige après-ski.

Het resort ligt op een hoogte van 1.860 meter, met de hoogste skilift tot 3.330 meter. Alpe d’Huez biedt een uitgestrekt skigebied met 250 kilometer aan pistes, die geschikt zijn voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Ook voor gevorderde skiërs en snowboarders zijn er tal van off-piste gebieden.

Alpe d’Huez staat ook bekend om zijn lange skipistes, waaronder de 16 kilometer lange Sarenne, de langste skipiste ter wereld. Naast skiën en snowboarden kunnen bezoekers ook genieten van andere activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, schaatsen en paragliden.

Het resort heeft een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van budgetvriendelijke appartementen tot luxe hotels. Er zijn ook tal van restaurants, bars en nachtclubs in het resort, waardoor het een populaire bestemming is voor après-ski.

Alpe d’Huez is goed bereikbaar per auto, trein of vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Grenoble-Isère, op ongeveer een uur rijden. Als alternatief kunnen bezoekers de trein naar Grenoble nemen en dan overstappen op een bus of taxi om het resort te bereiken.

Alpe d’Huez biedt 250 kilometer aan skipistes, waaronder:

  • 42 groene pistes (makkelijk)
  • 37 blauwe pistes (middelzwaar)
  • 39 rode pistes (moeilijk)
  • 17 zwarte pistes (expert)

Hier zijn enkele opmerkelijke pistes in Alpe d’Huez geselecteerd door Ski-Pro:

  • Sarenne: Deze 16 kilometer lange piste is de langste skipiste ter wereld en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Het begint vanaf de Pic Blanc-top op 3.330 meter en daalt helemaal af naar het dorp Huez op 1.450 meter.
  • Tunnel: Deze zwarte piste ligt aan de achterkant van de berg en biedt een uitdagende afdaling met steile stukken en buckelpistes. Het wordt beschouwd als een van de moeilijkste pistes in Alpe d’Huez.
  • La Fare: Deze rode piste ligt op de top van Signal de l’Homme en biedt een gevarieerde afdaling met open stukken en smalle doorgangen door het bos.
  • Les Rousses: Deze blauwe piste is een populaire piste voor gevorderde skiërs, met brede open stukken en een zachte afdaling.
  • Marmottes III: Deze groene piste ligt in het beginnersgebied en biedt een zachte helling voor beginnende skiërs en snowboarders.
  • Het Alpe d’Huez Snowpark: Dit gebied is gewijd aan freestyle skiën en snowboarden en biedt een scala aan sprongen, rails en andere obstakels voor alle niveaus.