Boek een weekendje op een vakantiepark bij Center Parcs

Een vakantie op een vakantiepark kan een geweldige optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met veel voorzieningen en activiteiten voor het hele gezin. In deze blog vind je wat meer informatie over wat je kunt verwachten tijdens een vakantie op een vakantiepark:

 • Accommodaties: Vakantieparken bieden verschillende soorten accommodaties, van eenvoudige caravans en chalets tot luxe vakantiehuizen en glamping-tenten. Het type accommodatie dat je kiest, hangt af van je budget, het aantal mensen in je groep en je persoonlijke voorkeur.
 • Voorzieningen: Vakantieparken hebben vaak veel voorzieningen, zoals zwembaden, speeltuinen, sportfaciliteiten, restaurants, supermarkten en entertainment. Sommige vakantieparken bieden ook spa’s, golfbanen en andere luxe voorzieningen.
 • Activiteiten: Vakantieparken bieden vaak een breed scala aan activiteiten, van kinderclubs en knutselactiviteiten tot sporttoernooien en avondentertainment. Veel vakantieparken zijn ook gelegen in de buurt van attracties en bezienswaardigheden, waardoor het gemakkelijk is om dagtochten te maken.
 • Omgeving: Vakantieparken zijn vaak gelegen in prachtige omgevingen, zoals aan het strand, in de bergen of in het bos. Dit biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en activiteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen en watersporten.
 • Kosten: De kosten van een vakantie op een vakantiepark kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type accommodatie dat je kiest, de tijd van het jaar en de voorzieningen die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om vooraf te onderzoeken en een budget te plannen voordat je boekt.
 • Flexibiliteit: Een vakantie op een vakantiepark biedt vaak meer flexibiliteit dan een verblijf in een hotel. Je kunt zelf koken in je accommodatie, wat kan helpen om de kosten laag te houden, en je hebt meer privacy en ruimte dan in een hotelkamer.

Populaire ketens in 2023/2024

Er zijn veel vakantieparken in Nederland. De vakantieparken bieden verschillende soorten accommodaties, waaronder bungalows, chalets, lodges, cottages, safaritenten en andere soorten accommodaties. Hier zijn enkele van de beste vakantieparken in Nederland:

 • Roompot Vakantieparken
 • Landal GreenParks
 • Center Parcs
 • Topparken
 • Hogenboom Vakantieparken

Over Center Parcs

Center Parcs is een vakantieparkketen met 27 parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De vakantieparken bieden verschillende soorten accommodaties, waaronder cottages, appartementen, boomhuizen, woonboten en andere soorten accommodaties. De vakantieparken van Center Parcs bieden ook verschillende faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants, winkels, sportfaciliteiten, kinderactiviteiten en andere soorten faciliteiten. Een top 5 van de mooiste Center Parcs vakantieparken in Nederland en België is als volgt:

 • De Eemhof: Met subtropisch zwembad en veel watersportmogelijkheden.
 • De Kempervennen: Zwemparadijs, sneeuwhal en veel indoor- en outdoor activiteiten.
 • Het Heijderbos: Jungle Dome, zwemparadijs incl. de snelste wildwaterbaan van Center Parcs.
 • De Vossemeren: Piraten binnenspeeltuin en zwemparadijs.
 • Park Allgäu: Met de meest luxe voorzieningen van alle Center Parcs parken.