Met de camper op vakantie? Dit zijn ideale vakantiebestemmingen

Elke zomer gaan er weer miljoenen mensen op vakantie. Wat voor type ben jij? Zoek jij het liefst de mooiste vakantieresorts op? Of ben jij het type dat tijdens de vakantie het liefst de natuur in trekt om te kamperen? Als jij een echte kampeerder bent en het liefst met een camper erop uittrekt, dan moet jij deze bestemmingen zeker eens bezocht hebben. 

Campervakantie door Scandinavië 

Scandinavië is een populaire vakantiebestemming voor vakantiegangers met een camper. En dat is niet zo raar. De Scandinavische landen als Denemarken, Noorwegen en Zweden staan bekend om hun mooie natuur, de vele fjorden en natuurlijk het Noorderlicht. De Lofoten eilanden worden het gehele jaar drukbezocht door toeristen. In het najaar trekken veel mensen er met hun camper er op uit om het Noorderlicht te bewonderen. Een groen licht betoverd de lucht. Tip: Neem een paar slaapmatten mee en ga ’s avonds buiten de camper liggen om dit natuurverschijnsel te ervaren.  

Campervakantie door het Oostblok 

Hoewel het op dit moment niet in alle landen even veilig is, is een campervakantie richting het Oostblok ook iets wat zeker niet mag ontbreken op je lijst. Landen als Hongarije, Roemenië en Bulgarije staan bekend om de prachtige natuur, zoals hoge bergen, watervallen en diepe ravijnen. Een extra voordeel is dat het kamperen in de Oostbloklanden vaak ook een stuk voordeliger is dan andere bestemmingen. Neem je bergschoenen mee en trek erop uit door de schone natuur die deze landen te bieden hebben. 

Campervakantie door Zuid-Europa 

Wanneer je opzoek bent naar een iets zonnigere bestemming is Zuid-Europa echt een aanrader. Met landen als Frankrijk, Spanje en Italië heb je genoeg mooie bestemmingen om te bezoeken. Zo is Sicilië een mooie vakantiebestemming waar je met een camper ideaal het gehele schiereiland rond kunt. Dé trekpleister van Sicilië is de Etna. De Etna is de actiefste vulkaan van Europa. Maar ook landen als Frankrijk en Spanje hebben veel te bieden. Zo kan je in Frankrijk op strandvakantie, maar ook de bergen en natuur in. Dus vergeet niet je wandelschoenen én zwemkleding mee te nemen wanneer je Frankrijk bezoeken gaat.