De voordelen van backpacken in het mooie Griekenland

Als je vraagt wat de dromen van anderen zijn, zal het ‘eilandhoppen’ zeker voorbijkomen. Veel reislustigen streven naar een periode backpacken in Azië. Toch kan backpacken in Griekenland ook enorm interessant te zijn. 

Een vakantie Griekenland heeft, ten opzichte van veel andere landen, veel voordelen gezien het eilandhoppen. Zowel op financieel vlak als sociaal vlak. Waarom Griekenland inderdaad de ideale bestemming is om te gaan backpacken zal duidelijk worden in dit artikel.

Gastvrije mensen

De inwoners van Griekenland zijn enorm gastvrij. De Grieken staan graag klaar om je te helpen als dat nodig is. Dit merk je direct. Wanneer je een winkel bezoekt, helpen ze je al te graag om het ideale product te vinden.

Relatief goedkoop

Uiteraard zullen er over de wereld ook andere locaties die op financieel vlak erg aantrekkelijk zijn, maar ook Griekenland zal in dit lijstje worden meegenomen. Een heerlijk, Grieks gerecht zal, ten opzichte van Nederland, ruim de helft van het bedrag schelen. Met € 10,- á € 15,- per avond zul je jezelf prima redden.

Eilandhoppen Griekenland

Griekenland beschikt over duizenden eilanden, waarvan er gemiddeld 250 bewoond zijn. De eilanden bieden veel geschiedenis, bezienswaardigheden en mooie uitzichten. Door de natuur, de stranden,  het uitgaansleven en de geschiedenis kan Griekenland erg aantrekkelijk zijn om met spectaculaire verhalen thuis te komen. Daarbij is het ook interessant om eens te kijken naar eilandhoppen Griekenland. Op die manier zul je veel plekken in korte tijd kunnen bezoeken.

Heerlijk, Grieks eten

Zoals eerder benoemd is het Griekse eten heerlijk. Griekenland staat onder meer bekend om de Ouzo, Raki en Rakoumelo. Uiteraard zijn ook de moussaka, souvlaki en pita gyros niet te vergeten!

Niet ver verwijderd

Om de familieleden gerust te stellen: Griekenland ligt, per vliegtuig, maar enkele uurtjes verwijderd van Nederland. Hierdoor zul je vlug op locatie zijn en zal het avontuur snel van start gaan!