Hoe richt jij je dag in tijdens een dagje uit in Drenthe?

Over een paar weken is het zover: de jaarlijkse familiedag. Een mooie gelegenheid om te zien hoe al je neefjes en nichtjes weer een decimeter de lucht in zijn geschoten en gezellig bij te praten met je ooms en tantes. En natuurlijk aan iedereen te vertellen over alle gebeurtenissen die in jouw leven de revue zijn gepasseerd.

En dit jaar is niet zomaar een familiedag, want jij hebt de eer om een activiteit uit te kiezen en het je familie naar de zin te maken. Laten wij je helpen met het opdoen van inspiratie, zodat deze dag één is voor in de boeken. Wat dacht je namelijk van een dagje uit in Drenthe, terwijl jullie je voortbewegen op een elektrische scooter? In deze blog nemen we je een dag mee door de Drentse landschap met de E-chopper die je huurt van Scooterritje.

Een gunstige aftrap van je dagje uit in Drenthe

De dag begint op tijd met een bezoek aan Oldeberkoop, waar je het verhuurbedrijf voor jouw elektrische scooter vindt. Zorg dat je van tevoren reserveert, vooral als je met de hele familie een dagje uit in Drenthe bent. Met een voorraad van 21 elektrische scooters helpt Scooterritje jullie familiedag onvergetelijk te maken. Want hoe leuk is het om met de hele familie over de Drentse fietspaden te rijden en de omgeving te ontdekken? En ben je met meer dan 21 personen of zitten er kinderen bij die nog geen 16 zijn, dan is er de mogelijkheid om achterop te zitten. Om de E-chopper te besturen moet je wel 16 jaar en ouder zijn en om achterop te stappen, moet je nog onder deze leeftijdsgrens zitten. Andere voorwaarden die worden gesteld aan het huren van de elektrische scooter zijn:

  • Je moet niet alleen 16+ zijn om de scooter te besturen, je moet ook een geldige brommercertificaat of autorijbewijs in je bezit hebben.
  • Je kunt niet met hoge snelheid wegscheuren, want de E-choppers hebben een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Dat biedt juist alle gelegenheid om de verhalen van je ooms en tantes aan te horen.
  • In het voren reserveren vergroot de kans dat er voldoende E-choppers voor jou en je familie klaarstaan. Doe je dat niet, dan vis je waarschijnlijk achter het net en vergooi jij je kans om volgend jaar opnieuw de familiedag te organiseren.
  • Afhankelijk van de hoeveelheid spullen, eten en drinken die je meeneemt op je familiedag, kun je bij Scooterritje een bagagekoffer huren.

Op krachten komen met een uitgebreide lunch

Zo, nu alle voorbereidingen zijn getroffen en jullie zijn geïnstrueerd over het gebruik van de elektrische scooter, kan je dagje uit in Drenthe echt beginnen. Iedereen heeft plaatsgenomen achter het stuur of achterop en is klaar voor vertrek. Vanuit Oldeberkoop reizen jullie af richting de grens tussen Drenthe en Friesland. En terwijl jullie genieten van elkaars gezelschap en de prachtige omgeving tussen Oldeberkoop en de provinciegrens, komen jullie bijna op de plek van bestemming. Je hebt namelijk bedacht om met de familie de Friese Wouden te ontdekken. Dit is een prachtig natuurlandschap met een oppervlakte van 6000 hectare, dus ruim voldoende om met elkaar een mooie familiedag te beleven tijdens je dagje uit in Drenthe.

En terwijl jullie de Friese Wouden naderen, is het al tijd voor de lunch. Ook daarvoor heeft Scooterritje een oplossing. Jullie zijn namelijk met een goed gevulde mand opgestapt in Oldeberkoop. Het enige dat je daarvoor hebt hoeven doen, is van tevoren een reservering te maken. Dus voordat jullie de Friese Wouden gaan verkennen op de E-scooters, bereiden jullie je voor met een lekkere en uitgebreide lunch. Te midden van een prachtig natuurgebied pakken jij en je familie het lunchpakket uit om te genieten van heerlijke lekkernijen en uiteraard van een goed gezelschap.

Een geslaagd dagje uit in Drenthe met de hele familie

Is de lunch helemaal op en heeft iedereen zijn maag gevuld? Dan kunnen jullie weer op de E-chopper stappen om de rest van je planning op te volgen. Want als organisator van de familiedag heb jij het dagje uit in Drenthe optimaal ingevuld. Terwijl jullie vanaf de rand van de Friese Wouden het natuurgebied verder intrekken om de omgeving te ontdekken, heb je een aantal leuke activiteiten bedacht voor in de middag. Wat dacht je van een flinke boswandeling in het bos, terwijl de herfstkleuren weer de boventoon voeren of een actief spel op de heide om de competitieve karaktereigenschappen in de familie weer omhoog te halen. Opties te over om je familiedag in Drenthe tot een onvergetelijke dag te maken.

Nadat de hele familie ultiem heeft genoten van elkaars gezelschap, een lekkere lunch een onbezorgde rit door de Drentse landschappen, zit de familiedag er alweer op. Want de tijd gaat toch snel als je het naar je zin hebt met elkaar. Terwijl je trots en tevreden terugkijkt op een geslaagde dag uit in Drenthe, stappen jullie weer op de elektrische scooter om terug te keren naar Oldeberkoop. Lekker napraten over wat jullie allemaal hebben beleefd, terwijl je met de hele familie op weg bent naar Scooterritje om de dag af te sluiten.

Je dagje uit in Drenthe op de elektrische scooter van Scooterritje

Zie jij het zitten om de familiedag in te vullen en een dagje uit in Drenthe te organiseren? Schakel Scooterritje in voor het huren van een E-scooter, zodat je met de hele familie gezellig eropuit kunt. Bereid de familiedag goed voor en informeer naar de mogelijkheden over de tarieven en scooterhuur voor een dag. Dan maak je van de familiedag eentje om nooit te vergeten en ben je voortaan de aangewezen persoon voor het organiseren van de jaarlijkse familiedag.