Corsica maakt indruk met een kustlandschap van meer dan 1.047 km en biedt prachtige stranden en baaien. De mooiste stukken strand vind je zowel in het noorden van het eiland als in het zuiden en rond Cap Corse. Hier zijn nog rustige baaien en stranden te vinden. De 5 km lange zandbaai bij Calvi, die zacht glooiend en fijnkorrelig is, is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. De imposante citadel rijst op als decor en restaurants en bars zijn te vinden op het strand. Er is ook de mogelijkheid om ligstoelen en parasols te huren. Actiezoekers komen ook aan hun trekken dankzij het watersportaanbod. Onze hoteltips voor Calvi: Vakantiedorp Sturdy Donkey en vakantieappartementen Le Home!

Aan het strand van Saleccia wacht u een prachtige hagelwitte zandbaai. De baai is omgeven door een onbewoond en beschermd natuurlandschap. De reis is een beetje moeilijk vanwege onverharde wegen, maar je wordt beloond met een turkooisblauwe zee, zoals in het Caribisch gebied. Boek ter plaatse een tour met vierwielaandrijving. Een populaire baai is Algajola in het noordwesten van het eiland. Het snel aflopende, grofkorrelige zandstrand maakt deze baai ideaal om te zwemmen. Er zijn hoge golven op winderige dagen en is daarom erg populair bij windsurfers. Tussen de rotsen kan heerlijk gesnorkeld worden en er zijn mogelijkheden voor cliff jumping. Onze hoteltip voor het strand in Algajola is Hotel Stella Mare.

Als u uw vakantie niet alleen aan het strand wilt doorbrengen, kunt u ook prachtige uitstapjes maken naar de mooiste plekjes van het eiland op Corsica. Een van de bekendste steden op Corsica is Bonifacio in het zuiden van het eiland. De gevestigde oude stad op een kalkstenen plaat en de haven zijn waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende in de Middellandse Zee.

Saint Florent, het Corsicaanse St. Tropez, is een klein charmant kustplaatsje in het noordwesten. Naast de grote jachthaven is er een leuk klein centrum met veel cafés, bars, restaurants en handwerk- en souvenirwinkels. Twee stranden nodigen u ook uit om te blijven hangen.

Panorama van Saint-Florent, Corsica, Frankrijk

De belangrijkste en grootste havenstad met Italiaanse flair is de stad Bastia. Ervaar mediterrane flair op Place Saint-Nicolas met palmbomen, restaurants en cafés.

Corse, Bastia, ville haute en port de plaisance

Het meest noordelijke puntje van Corsica heet Cap Corse. Hier vindt u kleine pittoreske dorpjes met typisch Corsicaanse flair, wijngaarden en bijzondere stranden. Je moet zeker het zwarte strand van Nonza bezoeken, dat via 1000 treden te bereiken is. Een dagtocht is voldoende om de Cap Corse te ontdekken. Ga actief aan de slag, want Corsica is onze tip voor alle wandelaars en natuurliefhebbers. Voor elk type wandelaar is er wat wils. Er zijn tal van kust- en bergwandelingen die makkelijke tot uitdagende tochten bieden. Corsica, de “bruinende bergen aan zee” biedt u meer dan 70 toppen, die ook meer dan 2.000 m hoog zijn.

Wanneer u op vakantie bent op Corsica, moet u zoveel mogelijk Corsicaanse specialiteiten proberen. Zoals de Brocchiu bijvoorbeeld. Deze kaas gemaakt van geiten- en schapenwei vind je alleen op Corsica met de unieke smaak van macchia. Deze kaas is een echte aanrader in een omelet met munt. Deze kaas wordt ook gebruikt met citroen voor de Corsicaanse cheesecake “Fiadone”.

De lokale ham “Lonzu” van Corsicaans varkensvlees en de smakelijke everzwijnsalami “Coppa” mogen in geen enkele snack ontbreken. De wijn van Corsica is vrij licht, maar smaakt altijd naar veel zon. Dit gaat in de eerste plaats om kwaliteit, niet om kwantiteit, aangezien de wijngaarden klein zijn. Vooral de wijn uit de regio Patrimonio op Cap Corse is populair.